Свалка форуми - свалки, флирт с жени и съблазняване
Дата и час: 05 Сеп 2010, 13:18

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Как да постъпя в моето малко нестандартно положение?
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2010, 14:50 
Новак

Здравейте,

имам сериозна дилема как да постъпя породена от нестандартни за мен обстоятелства. И докато се ровех в интернет за случаи подобни такива попаднах на вашия форум. Сигурно пак ще напиша някоя дълга тема, но ви моля да обърнете внимание.
Не че съм кой знае какъв сваляч, но долу горе бивам :).
Ето какво ми се случи накратко.
Имах информация за един мой познат, с който загубих връзка преди време, че се подвизава в един сайт за запознанства. Не съм ползвал такива услуги, но исках да се свържа с него и се регистрирах. Докато се рових из сайта едно момиче силно ми привлече вниманието. В такива сайтове има много и красиви момичета, но това беше различно и отличаващо се (така го почувствах). Драснах и 2-3 реда с малко базик, почнахме да си разменяме съобщения в рамните на няколко часа и общо взето първоначално си допаднахме. Да уточня, че аз нямах снимки в профила си. Когато ми поиска и казах, че в момента нямам, защото изобщо не бях сигурен дали искам да се развиват нещата.

Тук идва момента да ви спомена, че имам сериозна връзка от 3.5 години (като от 2год живеем заедно). НО нещата от много време изобщо не вървят, опитвал съм какво ли не, но нищо не става. От може би година все обмислям да се разделим, но явно не ми стига кураж. И може би също и от съжаление, че съм изгубил 3.5 год от времето на момичето. Тази тема е прекалено обширна и не за този форум, но е важно да го знаете.

Та, това момиче, с което се запознах в сайт за запознанства ми поиска скайп и почнахме там да си пишем. Това стана преди около 10-12 дни. До преди 3 дни тя беше в друг град, преди 3 дни се прибра в софия, където се намирам и аз. Да вмъкна, че аз съм на 24.5 тя е на 21. Та почнахме да си чатим, дадох и мои снимки, които обаче бяха от преди две години и бях доста по-добре от колкото съм сега т.е. че тогава имах задоволителни резултати във фитнеса ;D, които след като го спрях изчезнаха ;D. Както и да е, не мисля че тя толкова държи на това. Да не кажа всяка вечер, но почти всяка си чатим, дори и често през деня докато съм на работа. Говорили сме си за какво ли не и доста се опознахме. Както аз така и тя сме си споделяли много лични неща. Дори й обясних за текущите ми отношения с момичето с което съм в момента.
Лека полека почнах да й намеквам, че ми допада и ми е симпатична, а дори мисля, че изпитвам много по-силни чувства, но е смешно да й казвам след като дори още не сме се виждали на живо. Тя също ми каза, че ме чувства като нещо повече от приятел. Доста често се базикахме и говорихме по-такива разговори, които не се водят примерно между приятели. И в такъв вид комуникация, не мога да съм 100% сигурен, къде говорим искрено и къде се шегуваме. Е изключвам част от разговорите, в които очевидно се базикахме :).
Написах й едно писмо, в което й обясних всичко, защо се свързах с нея, какво мисля за нея, каква ми изглежда, обясних й че имам по-специално отношение, и и казах, че ако иска можем да бъдем само приятели, но не мога да не я чувствам само по този начин и т.н. Тя ми отвърна положително, и каза, че й тя се чувста по подобен начин, но важното е когато се видим (което е ясно, че е така де :))
Кофтито е че понякога имам чувството, че забравя какво сме си говорили, и се държи с мен само като с приятел, а понякога обратното :). Не съм много сигурен(поради факта, че не говоря с нея на живо), но на няколко пъти ми е задавала нещо като скрити провокиращи въпроси, за да види какво ще кажа. Не можех да й отговоря директно, тей като самата мисъл за това звучи смешно абсурдно и неловко, пак поради факта, че към момента имаме само писмена комуникация. Но както и да е.
Идната седмица по някое време ще се срещаме (тя предложи първа). Аз се двоумях, защото не знаех като какъв да ида на тази среща. Но ще отида, макар и да не съм наясно като какъв ме възприема - приятел или иска и нещо повече.
След като накратко ви обясних предисторията идва и моята дилема. Не знам как да се държа на срещата, дали да ида и да действам с нагласата, че това е истинска среща или с нагласата просто да се запозная с нея като приятел. От моя страна знам че тя няма да бъде отблъсната, но при нея не е ясно. Тя казва, че каквото и да стане отношенията ни няма да се развалят и може да бъдем приятели, но това е от нейна гледна точка. А от моя, мисля, че пустото мъжко съзнание няма да го допусне и накрая и двамата ще останем наранени и разочаровани (това в случай, че реша да ида с нагласата че не искам просто приятелство).
Мислих да планирам срещата, да я посрещна с цвете, дори един символичен подарък, които ще й хареса, да я заведа на някое романтично място (макар че се чудя къде, не познавам мн мн софия, ако имате идеи кажете ;) ).

В крайна сметка реших така да постъпя. Не ми е за това, че може да ме отреже, случвало ми се е и преди ;D, но наистина държа на нея и като човек и приятел, и ще се постарая да я запазя, дори и по начин, по който не искам...
Какво ще ме посъветвате?

И още два, да кажем технически въпроса ;D
Харесвам да подарявам рози на първа среща, защото мисля, че розата най-изразителното и подходящо за такива случаи цвете, но в конкретния случай не съм много сигурен, какво ще кажете?
И втория въпрос, понеже не съм от софия и все още не я познавам много добре, може ли да ми предложите по-романтични места, по възможност примерно ако са маси, да са по уединени т.е. да няма други в близко разстояние и да са навън?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Как да постъпя в моето малко нестандартно положение?
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2010, 08:56 
Администратор
Аватар

Бая ме озори с този дълъг пост, но го изчетох!

Не отивай с цвете!

Не я води на романтични места! (романтиката действа чак когато мацката е луда по теб. когато се стараеш да създадеш романтика в други положения, ситуацията става плачевна!)

Не купувай никакви подаръчета за първа среща!

Не отивай с нагласата все едно това ти е любовта на живота. Тя веднага ще усети, че си й в кърпа вързан и няма да те отрази, ще изчезне всичкото възможно привличане от нейна страна. Дръж се малко резервирано и след като я квалифицираш чак тогава се открий малко и бъди малко повече от себе си, което си показал в чатовете.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Как да постъпя в моето малко нестандартно положение?
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2010, 12:11 
Новак
Аватар

напълно съгласен със съветите на Valentino :P , но въпреки че правилният подход е да се държиш по-независим от нея отколкото тя от теб, все пак мисля, че трябва предварително да си наредиш приоритетите, т.е. да решиш какво предпочиташ да направиш в определени ситуации (не се знае как ще се развие срещата)...напр. ако се стигне до повечко близост още на първата среща, а ти не си решил искаш ли нещо повече от нея или само приятел, както и смяташ ли да късаш с настоящата си приятелка или не, има голяма вероятност да се сконфузиш двоумейки се, а това издава несигурност и ще те представи в лоша светлина пред момичето. Успех и както Valentino каза НИКАКВИ ЦВЕТЯ, РОМАНТИКИ И ПОДАРЪЦИ ;)

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа